Godina osnivanja

2015

Lokacija

Novi Sad

Osnivač(i)

Nenad Božić, Matija Gobec, Mihajlo Grbović, Vladan Ostojić, FLINDER HOLDING B.V., Boban Mikšin i Sanja Hajduković

Podaci o poslovanju

2018

2021

2023

Stalno zaposleni

5

61

79

Promet (EUR)

0,5 mil

2,9 mil

4,4 mil

Izvoz (EUR)

0,4 mil

2,8 mil

4,4 mil

Proizvodi/usluge:

Kompanija je podeljena na tri odeljenja: tim za AI/ML, tim za inženjerstvo nad podacima i tim za softverski razvoj. Sa skoro 10 godina iskustva, SmartCat je radio sa više od 30 klijenata na brojnim AI rešenjima iz različitih oblasti kao što su NLP (natural language procesing), computer vision, bihejvioralna analiza, podaci sa senzora itd. Ponosni smo na to što smo kreirali naš “Labs”, kao deo razvojnog centra gde ulažemo u akceleratore i automatizaciju koda, što nam omogućava da isporučujemo GPT asistente, i druga rešenja koja prate zahteve tržišta. Imamo uspostavljene procese i ponosimo se time što preuzimamo punu odgovornost za isporuku proizvoda sa velikim uticajem na biznis klijenta, dok se fokusiramo na kvalitet.

Izdvojite jedan poslovni potez koji ste povukli u 2023. godini, a na koji ste posebno ponosni:

Pored brojnih poslovnih uspeha na koje smo izuzetno ponosni, posebno bismo izdvojili formiranje leadership tima, koji predstavlja čvrst temelj za naš dalji razvoj i rast u svim segmentima poslovanja. Ovaj tim lidera ne samo da vodi našu kompaniju, već postavlja standarde za buduće uspehe i omogućava nam da hrabro zakoračimo u svaku novu priliku.

Tržišta

SAD, EU, UK

Rangirajte ponuđene sugestije kao vaš doprinos Novoj agendi rasta MSP sektora po važnosti za vaše poslovanje

(molimo vas da rangirate ponuđene odgovore od 1 do 6, gde je 1 vama najbitnije a 6 najmanje bitno – prioriteti se ne smeju ponavljati):

Osnivanje razvojne banke: Banka u kojoj biste mogli da se zadužujete po povoljnijim uslovima.

3

Poreski kredit: Mogućnost da ne plaćate porez na dobit na deo dobiti koji reinvestirate.

6

Podjednaka šansa za sve: Poslovno okruženje koje je garantovano predvidljivo, oslobođeno korupcije.

1

Nezavisna razvojna agencija za MSP: Agencija kojoj bi ste bili u mogućnosti da se obratite I razvijate mere podrške koje će odgovarati vašim potrebama I potrebama privrede Srbije.

4

Davanje šansi domaćim MSP da učestvuju u projektu Expo 2027: Promovisanje integracije domaćih MSP u međunarodne događaje kao što je Expo 2027, povećava njihovu vidljivost i tržišne mogućnosti.

5

Pojačavanje programa podrške: Unapređivanje postojećih programa podrške sa boljim ciljanjem i pružanje tehničke pomoći kako bi se osiguralo da MSP mogu u potpunosti da koriste raspoložive resurse.

2

Ukoliko bi vaše preduzeće dobilo priliku da učestvuje na Expo 2027 (bilo u pripremi Expo 2027 ili na samom Expo 2027 događaju) na koji način smatrate da biste mogli da učestvujete?

Ukoliko bi naša kompanija dobila priliku da učestvuje na Expo 2027, rado bismo predstavili naša inovativna rešenja u oblasti veštačke inteligencije, koja su posebno fokusirana na unapređenje energetske efikasnosti u kontekstu pametnih gradova. Naša ekspertiza u razvoju AI tehnologija omogućava implementaciju rešenja koja značajno doprinose smanjenju potrošnje energije i optimizaciji resursa, što je ključni faktor u izgradnji održivih urbanih sredina.
Pored toga, naša kompanija SmartCat posvećena je razvoju naprednih AI rešenja u domenu medicine, uključujući analizu medicinskih podataka, predikciju ishoda lečenja, i personalizovanu medicinu. Učešće na Expo 2027 bila bi izvanredna prilika da prikažemo kako tehnologija može doprineti poboljšanju kvaliteta života i zdravlja globalne populacije.
Takođe, prepoznajemo rastući značaj e-commerce sektora, posebno u Srbiji, i nudimo AI rešenja koja optimizuju procese kao što su pretraga proizvoda, personalizovane preporuke, i upravljanje zalihama. Naša rešenja omogućavaju e-commerce platformama da ponude korisnicima personalizovano iskustvo kupovine, što rezultira povećanjem zadovoljstva korisnika i lojalnosti brendu. Učešćem na Expo 2027, mogli bismo da predstavimo kako AI može transformisati online trgovinu i doprineti daljem rastu ovog sektora u regionu.
Naša AI rešenja u telekomunikacijama su takođe ključna za unapređenje korisničkog iskustva i optimizaciju mreža. Kroz inteligentnu analizu podataka i predikciju ponašanja korisnika, pomažemo telekomunikacionim kompanijama da efikasnije upravljaju resursima, poboljšaju usluge i smanje operativne troškove.

Kakva unapređenja i koje pograme biste predložili, a da mislite da bi imali potencijal da doprinesu vašem poslovanju i poslovanju srpske privrede

U ovom momentu nemamo konkretan predlog.

Kontakt osoba:

Ime prezime, pozicija

Email

email@email.com

Telefon

+381 123 456 789