CEVES

Centar za Visoke ekonomske studije logo

CEVES je nezavisna istraživačko-razvojna organizacija posvećena održivom društveno-ekonomskom razvoju Srbije i Zapadnog Balkana, zasnovanog na preduzetništvu, solidarnosti i građanskoj inicijativi. Energija CEVES-a usmerena je ka prepoznavanju i istraživanju najvažnijih odrednica održivog društveno-ekonomskog razvoja u Srbiji i regionu, i nuđenju inovativnih, odgovornih i činjenično utemeljenih rešenja i politika, ne samo državi, već širem društvu – prevashodno onima kojih se pitanja neposredno tiču (preduzetnicima, zaposlenima/nezaposlenima, naučnim ustanovama i sl.) i civilnom društvu. CEVES se zalaže za nacionalizaciju i ostvarivanje ciljeva održivog razvoja u Srbiji, kao naročito pogodnog okvira za usmeravanje razvoja društva; kao i za širenje i otelotvorenje evropskih vrednosti.

MIND GRUPA

Mind Group logo

Osnovana 2018. godine, vizija MIND Grupe je da bude pionir grupe svetske klase koja se sastoji od kompanija koje omogućavaju MIND Parku i svim partnerima Parka da vode svoje poslovanje kroz simbiozu profesionalnog znanja. Osnovni cilj je da se olakša ekonomska diverzifikacija Šumadije, Srbija. MIND Grupa je fokusirana na unošenje vrednosti preduzećima i zajednici u MIND Park obezbeđivanjem integrisanih operacija kroz svoj raznolik portfolio usluga i mogućnosti, od izgradnje personalizovanih hala, logističkog centra, istraživačkog centra, do pravnog i ekonomskog konsaltinga pri pokretanju novog posla. Nudeći sveobuhvatna i inovativna rešenja, MIND Group igra veliku ulogu u razvoju železnice, visoke tehnologije i avio industrije.

Platforma “Održivi razvoj za sve“

Platforma Održivi razvoj za sve logo

Platforma „Održivi razvoj za sve“ ima za cilj da među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, poslovnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, uspostavi opštedruštveni dijalog o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u Agendi za održivi razvoj 2030, a podržavaju je Vlade Švajcarske i Nemačke. Platformu sprovodi GIZ, u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“, a ona je strukturisana u tri tematska stuba koji odgovaraju trima dimenzijama održivog razvoja: socijalnoj, ekonomskoj i zaštiti životne sredine, ali funckioniše na integrisan način, u skladu sa uskom povezanošću i isprepletenošću ciljeva održivog razvoja.

Uz podršku

Ambasada Republike Slovenije logo

Hvala Vam na interesovanju, registracija za MSP100 Expo je zatvorena