Godina osnivanja

1991

Lokacija

Niš

Osnivač(i)

Milovan Kocić

Podaci o poslovanju

2018

2021

2023

Stalno zaposleni

190

213

222

Promet (EUR)

10,5 mil

12,2 mil

16,4 mil

Izvoz (EUR)

2,9 mil

4,2 mil

6,2 mil

Proizvodi/usluge:

Supe i kocke, dodaci jelima, čajevi, apetisani, slatki program za pripremu kolača i torti.

Izdvojite jedan poslovni potez koji ste povukli u 2023. godini, a na koji ste posebno ponosni:

Tržište Izraela, ključni kupac.

Tržišta

USA, Ekvatorijalne Gvineje, Izraela, Švedske, Somalije, Kenije, Makedonije, Malte, Engleske, Iraka, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Švedske, Velike Britanije, Albanije, Rusije,Kine, Grčke,Uzbekistana,zemljama Beneluksa

Rangirajte ponuđene sugestije kao vaš doprinos Novoj agendi rasta MSP sektora po važnosti za vaše poslovanje

(molimo vas da rangirate ponuđene odgovore od 1 do 6, gde je 1 vama najbitnije a 6 najmanje bitno – prioriteti se ne smeju ponavljati):

Osnivanje razvojne banke: Banka u kojoj biste mogli da se zadužujete po povoljnijim uslovima.

1

Poreski kredit: Mogućnost da ne plaćate porez na dobit na deo dobiti koji reinvestirate.

2

Podjednaka šansa za sve: Poslovno okruženje koje je garantovano predvidljivo, oslobođeno korupcije.

4

Nezavisna razvojna agencija za MSP: Agencija kojoj bi ste bili u mogućnosti da se obratite I razvijate mere podrške koje će odgovarati vašim potrebama I potrebama privrede Srbije.

3

Davanje šansi domaćim MSP da učestvuju u projektu Expo 2027: Promovisanje integracije domaćih MSP u međunarodne događaje kao što je Expo 2027, povećava njihovu vidljivost i tržišne mogućnosti.

5

Pojačavanje programa podrške: Unapređivanje postojećih programa podrške sa boljim ciljanjem i pružanje tehničke pomoći kako bi se osiguralo da MSP mogu u potpunosti da koriste raspoložive resurse.

6

Ukoliko bi vaše preduzeće dobilo priliku da učestvuje na Expo 2027 (bilo u pripremi Expo 2027 ili na samom Expo 2027 događaju) na koji način smatrate da biste mogli da učestvujete?

Širenje na nova tržišta: Expo 2027 će privući posetioce iz celog sveta, što znači da Yumis može iskoristiti priliku da se predstavi međunarodnim partnerima i kupcima. Ovo može otvoriti vrata za izvoz na nova tržišta, posebno ako se uzme u obzir rastuća potražnja za visokokvalitetnim prehrambenim proizvodima.
Povećanje vidljivosti: Prisustvo na međunarodnom događaju ovog tipa povećava prepoznatljivost brenda ne samo na domaćem, već i na globalnom tržištu. Ovo može pomoći Yumis-u da ojača svoj imidž i stvori nove poslovne veze.
Privredni rast i razvoj: Kompanije poput Yumisa imaju potencijal da iskoriste Expo 2027 za privlačenje investicija, strateških partnerstava i modernizaciju poslovanja. Povećana potražnja i uvozno-izvozni odnosi mogu doprineti rastu srpske privrede.
Interakcija sa posetiocima i inovacije: Expo će omogućiti Yumis-u da se direktno poveže sa potrošačima, prikuplja povratne informacije i razvija nove proizvode prilagođene različitim tržištima. Takođe, moguća je saradnja sa tehnološkim partnerima u cilju unapređenja proizvodnih procesa.

Kakva unapređenja i koje pograme biste predložili, a da mislite da bi imali potencijal da doprinesu vašem poslovanju i poslovanju srpske privrede

Osiguranje izvoza (fokus ka tržištu Afrike). Intenzivirati specifične programe namenjene isključivo kompanijama koje su 100% privatnom domaćem vlasništvu, sa izvozom preko 10 godina, sa učešćem izvoza u odnosu na ukupnu prodaju od minimalno 40%, sa kapitalno jakim

Kontakt osoba:

Milan Bogdanović, CFO

Email

milan.bogdanovic@yumis.rs

Telefon

+381 65 8 111 867