Godina osnivanja

1993

Lokacija

Velika Plana

Osnivač(i)

Dr Ivo Đinović

Podaci o poslovanju

2018

2021

2023

Stalno zaposleni

87

78

54

Promet (EUR)

2 mil

2 mil

2 mil

Izvoz (EUR)

0,5 mil

0,7 mil

0,9 mil

Proizvodi/usluge:

Seme povrća, najviše seme paprike Slonovo Uvo.

Izdvojite jedan poslovni potez koji ste povukli u 2023. godini, a na koji ste posebno ponosni:

Uzbekistan je zemlja koja je „motor“ razvoja srednje Azije. Srbija ne uviđa koliki potencijal leži u saradnji sa tom zemljom. Mi u Superioru smo pokrenuli prodaju semena velikim proizvođačima koji imaju konzervne zavode i veoma sam ponosan na to što sam uspeo da ih pronađem, naučim ruski i pokrenem saradnju sa tom zemljom.

Tržišta

Bugarska, Turska, Makedonija, Uzbekistan

Rangirajte ponuđene sugestije kao vaš doprinos Novoj agendi rasta MSP sektora po važnosti za vaše poslovanje

(molimo vas da rangirate ponuđene odgovore od 1 do 6, gde je 1 vama najbitnije a 6 najmanje bitno – prioriteti se ne smeju ponavljati):

Osnivanje razvojne banke: Banka u kojoj biste mogli da se zadužujete po povoljnijim uslovima.

2

Poreski kredit: Mogućnost da ne plaćate porez na dobit na deo dobiti koji reinvestirate.

5

Podjednaka šansa za sve: Poslovno okruženje koje je garantovano predvidljivo, oslobođeno korupcije.

4

Nezavisna razvojna agencija za MSP: Agencija kojoj bi ste bili u mogućnosti da se obratite I razvijate mere podrške koje će odgovarati vašim potrebama I potrebama privrede Srbije.

3

Davanje šansi domaćim MSP da učestvuju u projektu Expo 2027: Promovisanje integracije domaćih MSP u međunarodne događaje kao što je Expo 2027, povećava njihovu vidljivost i tržišne mogućnosti.

6

Pojačavanje programa podrške: Unapređivanje postojećih programa podrške sa boljim ciljanjem i pružanje tehničke pomoći kako bi se osiguralo da MSP mogu u potpunosti da koriste raspoložive resurse.

1

Ukoliko bi vaše preduzeće dobilo priliku da učestvuje na Expo 2027 (bilo u pripremi Expo 2027 ili na samom Expo 2027 događaju) na koji način smatrate da biste mogli da učestvujete?

Superior je jedina Srpska privatna firma koja proizvodi seme povrća. Mi smo proizvođači čuvene paprike Slonovo Uvo i paradajza Volovsko Srce. Mislim da Srbija, u nekom trenutku, treba da se predstavi sa proizvodima koji neguju vrednosti i ono po čemu smo poznati svuda u svetu, a to je – zdrava i ukusna hrana! Mi smo samo jedni od nekolicine nas, koji sproizvodimo nešto za čim svet vapi, a to su poljoprivredni proizvodi bez GMO, proizvedeni dušom dobrog srpskog domaćina.
I da, nije sramota predstaviti se hranom, bio sam na Expo u Milanu i u Dubaiju, paviljoni nekih zemalja su bili potpuno u etno stilu. Expo traje dugo, mislim da treba u nekom delu promovisati poljoprivredu i hranu.

Kakva unapređenja i koje pograme biste predložili, a da mislite da bi imali potencijal da doprinesu vašem poslovanju i poslovanju srpske privrede

Stranci koji dođu kod nas kažu da se Srbija razvija i da se u Srbiji zida i pravi kao nigde u Svetu. Ja sam ponosan što živim i radim u Srbiji, ali voleo bih da kao vlasnik doživim da mi, privrednici imamo nižu cenu goriva za poljoprivredu, da imamo manje stope oporezivanja na plate da bi mogli da ta sredstva usmerimo na neto zarade. Da možemo da kupimo novu opremu i mehanizaciju po subvencionisanim uslovima i da nam država pomogne u pronalaženju novih partnera u svetu. Dakle, mi ne tražimo povoljne kredite, mi tražimo teren na kome će naš konj da trči, i da se pokaže u svom najboljem svetlu.
Mi ćemo se oduziti Srbiji tako što ćemo zapošljavati više radnika i izvoziti sve više i više naših proizvoda

Kontakt osoba:

Nebojša Đinović, CEO

Email

nebojsa.djinovic@superior-seeds.com

Telefon

/